Alle spørgsmål

Hvordan garanteres min sikkerhed?

Det afgørende i kliniske studier er reglen om, at din sikkerhed for dig som deltager er sikret. Kliniske studier udføres efter retningslinjen for god klinisk praksis og etiske principper beskrevet i Helsinki-deklarationen II. Helsinki-deklarationen sikrer din ret ved bl.a.;

  • Selvbestemmelse: Hvis du ikke ønsker at deltage i det kliniske studie, har du mulighed for at forlade det på hvilket som helst tidspunkt.
  • Informerede beslutninger: På ethvert givet tidspunkt i det kliniske studie har du lov til at tage en informeret beslutning, både i starten (informeret samtykke) og undervejs i det kliniske studie.
  • Deltagerens velfærd: Deltagerens velfærd skal altid prioriteres over både samfundets og forskernes interesse. Dette betyder, at det medicinske udfald ikke må sættes over deltagerens velfærd.

Under studiet bliver alle resultater rapporteret til bl.a. forskellige statslige styrelser såsom etisk komite og Lægemiddelstyrelsen. Deltagernes personlige data forbliver anonyme og vil ikke blive nævnt i rapporterne. Dette gør at du som deltager på en anonym måde kan få informationer og hjælp, hvis der skulle ske noget uventet i forhold til det kliniske studie.

Vent!
Det tager kun 2 minutter.
Vil du have muligheden for at deltage i forskningsforsøg?
Gratis og uforpligtende · mere end 65.000 medlemmer
Ja, tilmeld mig!
Måske senere
Sundhedspanel

Hjælp forskningen igennem Sundhedspanel

Danmarks Sundhedspanels formål er at fremme sundhed gennem forskning, og vi har derfor brug for din hjælp. Du kan hjælpe ved at tilmelde dig Danmarks Sundhedspanel, og dermed blive mulig forskningsdeltager. Du vil kun blive kontaktet, hvis din sundhedsprofil passer til et kommende forskningsprojekt.

Opret sundhedsprofil