Alle spørgsmål

Hvorfor deltage i et klinisk studie?

Kliniske studier udføres for at finde nye måder at behandle, forebygge eller opdage sygdomme på. Disse former for behandlinger kunne være ny medicin, kirurgiske procedurer, medicinsk udstyr eller en ny måde at bruge medicin, som allerede eksisterer.

Formålet med at udføre kliniske studier er at sikre, at den nye behandling virker efter hensigten og er sikker at bruge. Derudover inkluderer nogle kliniske studier også livskvalitet for patienter med kroniske sygdomme, for at se hvordan denne påvirkes af behandlingen. Hver deltager bliver under hele forløbet behandlet og vejledt af kvalificerede specialister, der består af læger og sygeplejersker. Det er meget vigtigt for os, at du føler at du bliver behandlet sikkert og med respekt. Derfor udsteder Lægemiddelstyrelsen og Sundhedsstyrelsen tilladelsen til at udføre klinisk forsøg efter at have modtaget en fyldestgørende udtalelse fra den lokale etiske komite. Styrelserne beskytter dig som deltager og overvåger det kliniske studie, som du er en del af.

Beslutningen om at deltage i et klinisk studie træffes frivilligt af dig og kan altid fortrydes, også selvom du er startet som deltager. Når du har besluttet at deltage, så underskriver du et dokument kaldet 'informeret samtykke', lægen giver dig omfattende oplysninger om, hvad der kræves af dig som patient under hele studiet, samt informationer om eventuelle risici, bivirkninger og potentielle fordele ved det aktuelle studie. 

Det er desuden vigtigt, at du forstår og føler dig tryg i, hvad det aktuelle studie betyder for dig. Derfor har du sikkert også en del opklarende spørgsmål, som du ønsker svar på, og som du kan gennemgå med os og med sundhedspersonalet.

Vent!
Det tager kun 2 minutter.
Vil du have muligheden for at deltage i forskningsforsøg?
Gratis og uforpligtende · mere end 65.000 medlemmer
Ja, tilmeld mig!
Måske senere
Sundhedspanel

Hjælp forskningen igennem Sundhedspanel

Danmarks Sundhedspanels formål er at fremme sundhed gennem forskning, og vi har derfor brug for din hjælp. Du kan hjælpe ved at tilmelde dig Danmarks Sundhedspanel, og dermed blive mulig forskningsdeltager. Du vil kun blive kontaktet, hvis din sundhedsprofil passer til et kommende forskningsprojekt.

Opret sundhedsprofil